Nieuwe Prius moet vooral op snelweg zuiniger zijn

woensdag 9 september, 2015

Toyota presenteert op de aanstaande autobeurs in Frankfurt (IAA, 15 t/m 27 september) de vierde generatie Prius. De auto krijgt een nieuwe hybride aandrijflijn wat vooral het verbruik op de snelweg aanzienlijk moet verbeteren.

De nieuwe Toyota Prius straks op de IAA Frankfurt Motor Show 2015

De nieuwe Toyota Prius straks op de IAA Frankfurt Motor Show 2015

Details over de nieuwe Prius geeft Toyota nog niet prijs. Dat een nieuwe generatie van een bepaald automodel zuiniger en schoner is dan het vorige, mag natuurlijk niet verbazen. Maar Toyota belooft dat de stappen die nu gemaakt zijn, het grootst van allemaal zijn. Het claimt de zuinigste hybride ter wereld in huis te hebben, zónder de auto met een stekker op te hoeven laden.

De vierde generatie Prius is de eerste Toyota die op het nieuwe modulaire Toyota New Generation Architecture (TNGA) prius2platform staat. Dit maakt een lager zwaartepunt dan voorheen mogelijk wat meer stabiliteit en rijdynamiek geeft. Net als bijvoorbeeld de Auris krijgt ook de Prius standaard Toyota Safety Sense. Het pakket actieve veiligheidssystemen is uitgebreid met voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC). Het bestaat verder uit een Pre-Collision System (PSC), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Categorie: Leasetoppers
Labels: Hybride, Toyota