Eerste drie ‘Private Lease OK’ certificaten uitgereikt

woensdag 9 september, 2015

De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft het nieuwe certificaat ‘Private Lease OK’ aan NoordLease, Mijndomeinauto en SmiLease uitgereikt. Het certificaat, met bijbehorend logo, moet laten zien welke aanbieder goede contractuele voorwaarden hanteert bij het afsluiten van een private leasecontract.

Het nieuwe Private Lease OK certificaat

Het nieuwe Private Lease OK certificaat

VZR heeft in maart de eerste versie van de private leasenormen gepubliceerd, in augustus is de zogenaamde 2.1 versie uitgekomen. Het vormt de basis voor de toekenning van het certificaat. Iedere private leaseaanbieder kan het “Private Lease OK” certificaat bemachtigen. De normen staan op de site van VZR gepubliceerd. Volgens de vereniging is er een aantal cruciale voorwaarden gedefinieerd waaraan moet worden voldaan. Van de overige voorwaarden mag de aanbieder er één missen.

VZR constateerde al eerder dat veel aanbieders kritisch kijken naar de eigen algemene voorwaarden. Een groot aantal partijen staat op het punt om de algemene voorwaarden aan te passen. VZR directeur Sandra Molenaar benadrukt dat de consumentenmarkt, waar veel partijen zich voor het eerst op begeven, echt anders dan de b-to-b leasemarkt.

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: VZR