93% van Volvo plug-in rijders doet Eco-Training

woensdag 23 september, 2015

Sinds 2013 hebben zo’n 8.000 berijders van een Volvo plug-in de Eco-Training doorlopen om maximaal rendement te halen uit de plug-in hybridetechniek. Dat komt neer op 93% van alle berijders. Met de komst van de 2.500 verkochte XC90 T8 maakt Volvo zich op voor de 10.000ste deelnemer.

plug_inDe introductietraining wordt verzorgd door Prodrive Training. Deelnemers volgen de (gratis) cursus van een uur in hun eigen auto. De trainer legt onder meer uit hoe je de accu optimaal benut, hoe ritplanning daarbij kan helpen en hoe de regeneratie van energie werkt. Daarnaast komen de diverse rijmodi aan bod. “Deelnemers zijn altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden van plug-in hybride technologie. Met de Eco-Training willen we laten zien dat deze technologie geen verlies in reistijd of comfort betekent”, aldus Mark Maaskant, directeur van Prodrive Training.

Met de komst van de nieuwe Volvo XC90 T8, waarvoor tot nu toe alleen al in Nederland 2.500 orders zijn geschreven, verwacht Volvo en Pordrive dit jaar nog de 10.000ste cursist te mogen verwelkomen.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Prodrive, Volvo