Nationaal Parkeer Register meldt 19 miljoen mobiele transacties

woensdag 30 september, 2015

Met 19 miljoen parkeertransacties in de eerste helft van 2015 is betalen voor parkeren met de telefoon tot nieuwe standaard is verheven. Met dank aan parkeerproviders zoals ANWB parkeren, MKB Brandstof, Multi Tank Card, Parkmobile en Yellowbrick.

mobiel_parkerenIn 58 gemeenten kan nu betaald worden via deze parkeerproviders, blijkt uit cijfers van het Nationaal Parkeer Register. “Betalen voor parkeren met je telefoon was een innovatie, maar begint de nieuwe standaard te worden”, zegt John van Dijk, lid van Servicehuis Parkeer- en Verblijfsrechten dat het initiatief tot het Nationaal Parkeer Register heeft genomen.

Als gemeenten de infrastructuur van het Nationaal Parkeer Register gebruiken, dan komen in één keer de diensten van alle parkeerproviders beschikbaar. Alle G4-gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht) hebben inmiddels een aansluiting op het Nationaal Parkeer Register. In gemeenten zonder aansluiting op het register is slechts één of een beperkter aantal providers beschikbaar. In Nederland zijn elf parkeerproviders actief: ANWB parkeren, MKB Brandstof, Multi Tank Card, My Order, Parkline, Parkmobile, SMS Parking, Sunhill, Yellowbrick, Parksen en Gosparc.

Van de Nederlandse parkeeromzet liep in de eerste helft van 2015 ruim 33 miljoen euro via het Nationaal Parkeer Register. Dat is bijna de helft van de totale omzet van het kortstondig parkeren in Nederland. Het register wordt beheerd door de RDW.

Categorie: Parkeren
Labels: Nationaal Parkeer Register