Zakelijke rijder niet onder indruk van sjoemeldiesel

woensdag 4 november, 2015

De 115.000 bezoekers op LeaseVergelijker.nl zijn niet onder de indruk van de sjoemeldiesels van Volkswagen. De onafhankelijke vergelijkingssite voor privé en zakelijke leasecontracten krijgt exact evenveel zoekopdrachten voor Volkswagens. Opmerkelijk is de komst van de Mercedes als favorite privélease-zoekauto.

Bij privélease zoekt 15% van de bezoekers naar een Volkswagen Up! Op enige afstand volgt de Volkswagen Polo met 9%. De top vijf van meest gezochte auto’s wordt verder aangevoerd door Kia Picanto (7,35%), Seat Mii (6,91%) en de Mercedes A-klasse (6%).

LEASEVERGELIJKER_LOGOgrWilbert Philippo, Directeur LeaseVergelijker.nl: “Volkswagen is bij ons nog steeds de meest gezochte auto. Je zou misschien anders verwachten na de dieselaffaire. Of dat mensen gaan zoeken naar meer informatie. In september en oktober hebben wij echter geen enkel verschil kunnen merken.”

Opmerkelijk noemt Philippo de interesse in de Mercedes A-klasse. Deze ligt qua prijsstelling twee keer zo hoog als de aanvoerders van de lijst. “Dit staat haaks op de beleving dat er voor private lease alleen interesse bestaat in de goedkope, kleine auto’s.” 

Interesse privé lease groeit

Het merendeel van de bezoekers van LeaseVergelijker (65%) is op zoek naar een privéleasecontract, tegen 35% zakelijke lease. “We zien ook dat de groep geïnteresseerden naar privélease nog altijd groeiende is. 80% van de bezoekers die op LeaseVergelijker.nl een vergelijking maakt komt vanuit Google en is ook op zoek naar antwoorden op vragen wat privélease inhoudt. Dit blijkt uit een monitoring van de zoekwoorden bij de grootste zoekmachine en op onze eigen website. Als meer uitleg wordt gegeven wordt de interesse bij de leaserijder in privélease groter”, aldus Philippo. 

Wilbert Philippo

Wilbert Philippo

Aanbod groeit

Bijna wekelijks groeit het leaseaanbod dat op LeaseVergelijker.nl in een vergelijking mee kan worden genomen. Het zakelijke en privéleaseaanbod van 28 leasemaatschappijen wordt momenteel tot en met de kleine letters op één plek met elkaar vergeleken. Dit omvat bijvoorbeeld Terberg Leasing, Athlon, Arval, ANWB, Toyota en Multilease.

De particuliere en zakelijke leaseopties zijn groot. Zo bestaat er een vergelijking tussen de verschillende leasevormen op basis van contractduur, eigen risico, vervangend vervoer, zomer- en winterbanden, jaarlijks aantal kilometers, pechhulpverlening, verzekeringen en belastingcategorie. Met name in de verzekering door schadevrije jaren of de leeftijd van de bestuurder kan een onverwacht groot prijsverschil ontstaan.

Klik hier voor ons eerdere interview met Philippo over LeaseVergelijker

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: LeaseTrader, LeaseVergelijker