VZR roept op tot coulance in afkoop leasecontracten

woensdag 11 november, 2015

De Vereniging Zakelijker Rijders (VZR) ontvangt veel klachten en opmerkingen van leden die door hun werkgever niet in de gelegenheid worden gesteld om het leasecontract vervroegd te beëindigen om op die manier nog te profiteren van de lage bijtelling. VZR roept werkgevers en leasemaatschappijen op tot coulance.

fiscusDe eindsprint op de 7 en 14% bijtellingauto’s is volop ingezet. Gisteren maakte Toyota nog bekend extra Aurissen tegen 14% bijtelling te hebben ingeslagen. Ook meldde de importeur dat er met veel leasemaatschappijen afspraken zijn om eventueel de registratiedatum naar voren te halen mocht het leasecontract pas begin 2016 aflopen.

Dat laatste blijkt dus geen gemeengoed in de branche. VZR krijgt er veel klachten over. Volgens voorzitter Jan van Delft is dat logisch; het gaat om serieus geld. “Volgend jaar valt er alleen nog te kiezen uit auto’s met 21 of 25% bijtelling. Dit kost de berijder gemiddeld rond € 1.000,- per jaar extra aan bijtelling.”

Volgend jaar vallen alleen nog een aantal plug-in hybrides in de lage bijtelling van 15%. Maar die auto’s zijn volgens Van Delft voor veel leaserijders geen optie. Van Dijk: “Wij roepen werkgevers en leasemaatschappijen dan ook op soepel om te gaan met voortijdige beëindiging van de bestaande leaseovereenkomsten. Speciaal als deze overeenkomsten in het begin van 2016 toch al afgelopen zouden zijn. Dit vinden wij redelijk en billijk.”

Categorie: Fiscaal
Labels: VZR