Hindriks presenteert Total Cost of Mobility op Fleet Event

donderdag 12 november, 2015

Het lijkt eenvoudig om van een wagenparkbeleid naar een mobiliteitsbeleid over te stappen, maar er zijn veel voetangels en klemmen. Aldus Roel Hindriks van Leaseconsult. Hij presenteert op het Fleet Event van 25 november een boekwerkje over Total Cost of Mobility.  

De organisator van het Fleet Event heeft het programma rond. Op de agenda staat bijvoorbeeld George Gelauff, algemeen directeur van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). Hij komt een toelichting geven op het onlangs verschenen studierapport ‘Chauffeur aan het stuur?’ Daarin worden vier scenario’s voor een toekomstig verkeer- en vervoersysteem met zelfrijdende auto’s beschreven.

Dagvoorzitter is Karl Raats. Van de 5e plek in 2013 naar de 2e plek in 2014 in de Spreker van het Jaar verkiezing

Dagvoorzitter is Karl Raats. Van de 5e plek in 2013 naar de 2e plek in 2014 in de Spreker van het Jaar verkiezing

Ook aandacht voor de praktijk van fleetmanagers van vandaag. Audrie Hilgen, hoofd wagenparkbeheer bij Breijer Bouw en Installatie, zal uitleg geven over unbundling, ofwel ontbundelen. Is dit proces ondoorzichtig of juist gewoon een kwestie van doen? En is het altijd kostenefficiënt?

Onder de kop ‘futere mobility’ schetst manager mobility & environment Coen Krol van Accenture zijn beleid voor nu en de toekomst. Vraagstuk van de presentatie zal zijn hoe je je mobiliteit in kunt richten met als focus; flexibiliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid teneinde het juiste personeel aan te trekken en een betaalbaar, flexibel en duurzaam mobiliteitsbeleid te hebben.

Persoonsgebonden budget

KPN zal de mogelijkheden schetsen van de Internet of Things. Ofwel de wereld waarin alles met elkaar verbonden is en alles met elkaar communiceert. De mogelijkheden zijn oneindig. “Stelt u zich eens voor dat al uw auto’s continu verbonden zijn met internet wat mogelijkheden met zich meebrengt die we ons nu nog niet kunnen voorstellen”, aldus Armijn Spreitzer van KPN.

Tenslotte presenteert Roel Hindriks de opvolger van het boekje Total cost of ownership: Total cost of mobility. Hij zal dit doen met een column waarin hij het belang van een uitgekiende mobiliteitsstrategie schetst. “Het lijkt eenvoudig om van een wagenparkbeleid naar een mobiliteitsbeleid over te stappen, maar er zijn veel voetangels en klemmen”, aldus Hindriks.

“Het gebeurt bijvoorbeeld wel dat bij de overstap naar een persoonsgebonden budget wordt uitgegaan van het bestaande leasebudget of het normbedrag voor de leaseauto. Dat pakt nogal eens verkeerd uit met nare hersteloperaties tot gevolg. Dat soort zaken kan worden voorkomen door je vooraf goed in de materie te verdiepen. En dat kan nu met dit boekje.”

Klik hier om u aan te melden voor het Fleet Event

Kijk in onze agenda voor het volledige programma

Categorie: Evenementen
Labels: Fleet Event