Eneco start-up Jedlix komt met SlimLaden-app

vrijdag 27 november, 2015

De Eneneco start-up Jedlix komt in januari met een app die EV-rijders de weg moet wijzen naar goedkope, groene laadpalen. Volgens Jedlix kunnen berijders op die manier tot 15 procent op de stroomkosten besparen.

EV_stekkerHet nieuwe bedrijf richt zich op de Europese markt, maar lanceert de dienst eerst in Nederland. De app kan in eerste instantie alleen gebruikt worden voor de 1700 particuliere oplaadpunten van Eneco. Maar er zijn “vergevorderde” gesprekken met andere aanbieders van oplaadpalen en verschillende automerken.

Volgens Jorg van Heesbeen van Jedlix stelt de app gebruikers in staat om te profiteren van de uurprijzen van groene stroom. “Uit onze proef onder tientallen Tesla-rijders blijkt dat een gebruiker tot 15 procent op zijn stroomkosten kan besparen als hij de auto in een specifieke periode oplaadt. Bijvoorbeeld ’s nachts, als er veel windenergie aan het elektriciteitsnet wordt geleverd.”

In Nederland rijden nu zo’n 60.000 elektrische voertuigen rond, in heel Europa zullen dat er in 2020 drie miljoen zijn. Om daadwerkelijk CO2-uitstoot te verminderen moet dit nieuwe wagenpark wel op groene stroom rijden, benadrukt Hans Valk, directeur Eneco Innovation & Ventures. “Met onze software koppelen we elektrisch vervoer direct aan duurzaam opgewekte energie en laten de gebruiker daarvan profiteren. We zijn de eerste partij die deze dienst, via Jedlix, aan consumenten aan gaat bieden. Dat past in onze ambitie om vaart te maken met de energietransitie.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Eneco, Jedlix