Renault gaat SlimLaden-app gebruiken voor ZOE

maandag 7 december, 2015

Renault heeft vandaag tijdens de klimaatconferentie COP21 in Parijs een overeenkomst getekend met Eneco-dochter Jedlix en haar SlimLaden-app. Speciaal voor de elektrische Renault ZOE komt er een versie van de app die het voor berijders mogelijk maakt duurzaam en goedkoop te laden.

De app wijst de ZOE-rijders straks naar de laadpalen voorzien van duurzaam opgewekte stroom op momenten dat de tarieven het gunstigst zijn. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn in de nachtelijke uren, als de productie van windenergie hoger is dan de vraag in de meeste Europese landen.

Links Marc van der Linden, lid Raad van Bestuur van Eneco en rechts Eric Feunteun Electric Vehicle Program Director Renault

Links Marc van der Linden, lid Raad van Bestuur van Eneco en rechts Eric Feunteun Electric Vehicle Program Director Renault

Volgens Marc van der Linden, lid van de Raad van Bestuur van Eneco, vormt de app een directe verbinding tussen de elektrische auto en de levering van duurzaam geproduceerde elektriciteit. “Het resultaat is dat ze duurzamer worden opgeladen en dat vraag en aanbod van energie meer in balans zijn. Daarnaast wordt het rijden in een elektrische auto voordeliger, omdat gebruikers de batterij laden tegen lagere stroomkosten.”

Eric Feunteun, Electric Vehicle Program Director bij Renault, zegt te hopen dat het rijden met de Renault ZOE nog aantrekkelijker en voordeliger wordt met deze samenwerking en zal bijdragen aan de opmars van elektrisch rijden. “Met de slimme laadoplossing zoals ontwikkeld door Eneco, leveren de elektrische modellen van Renault een grote bijdrage aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk. Elektrische auto’s zijn daardoor niet onderdeel van het probleem, maar onderdeel van de oplossing. Ze kunnen elektriciteit opslaan op momenten dat er weinig fossiele energieproductie is en als de prijzen gunstig zijn.”

De Renault-Nissan Alliantie is officieel partner van de COP21, de klimaatconferentie van de Verenigde Naties die van 30 november tot en met 11 december in Parijs wordt gehouden. De Alliantie levert 200 elektrische auto’s, waaronder 100 Renaults ZOE, om de deelnemers te vervoeren.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Renault