Ford investeert 4,5 miljard dollar in elektrische auto’s

vrijdag 18 december, 2015

Ford investeert tot 2020 4,5 miljard dollar extra in elektrische auto’s, meldt de autofabrikant vandaag. Meer dan 40 procent van de modellen van Ford zal aan het eind van het decennium beschikbaar zijn in elektrische versies.

De nieuwe EV-strategie van Ford uitgebeeld

De nieuwe EV-strategie van Ford uitgebeeld

Tegen 2020 belooft Ford 13 elektrische auto’s aan het assortiment toe te voegen.Volgend jaar wordt begonnen met de productie van de nieuwe Focus Electric met de DC snellader die naar schatting in 30 minuten voor 80 procent kan zijn opgeladen. Dit is twee uur sneller dan de huidige Focus Electric. De elektrische Focus heeft een verwacht bereik van 160 km volgens de normen in de Verenigde Staten.

Ford kijkt ook naar hoe het bedrijf zich kan onderscheiden in de markt door zich te richten op de klantervaring en niet alleen op de auto zelf. “De uitdaging is niet wie de meeste technologie in een auto stopt, maar wie die technologie het beste organiseert op een manier die mensen waarderen en hen enthousiast maakt,” zegt Raj Nair, Executive Vice President, Product Development en Chief Technical Officer bij Ford Motor Company.

Antropologen

Ford gaat daarom inzichten van antropologen, sociologen, economen, journalisten en ontwerpers samen met traditionele zakelijke methoden gebruiken voor het productontwikkelingsproces.

Het team sociale wetenschappers werkt al maanden aan het verkennen van onderwerpen als de toekomst van luxe vervoer, hoe mensen relaties met hun auto’s opbouwen en de rol van de pick-up truck in het Amerikaanse binnenland.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Ford