KPMG studie: Toyota en BMW grootste vernieuwers

donderdag 7 januari, 2016

Connectiviteit en digitalisering zijn de belangrijkste trends die zich aanhouden tot 2025. Maar ook: verstoorde businessmodellen door nieuwe producten en data wordt net zo belangrijk als de (fossiele) brandstof van weleer. KPMG heeft vandaag haar nieuwe Global Automotive Executive Survey gepubliceerd.

Klik om het rapport te downloaden

In de 17e achtereenvolgende editie van de Global Automotive Executive Survey wordt de huidige situatie en het toekomstperspectief van de wereldwijde auto-industrie belicht. De publicatie is tot stand gekomen met behulp van 800 executives van ’s werelds toonaangevende automotive bedrijven, waaronder autofabrikanten, leveranciers, dealers en financiële dienstverleners.

Uit dit onderzoek blijkt dat in de automotive branche connectiviteit en digitalisering worden gezien als de belangrijkste trends die zich aanhouden tot 2025. Daarnaast gaan onderwerpen als klantgegevens, verstoorde business modellen door toedoen van veranderende wetgeving en nieuwe producten een grote rol van betekenis spelen. Respondenten zien BMW Group en Toyota Group als de grootste vernieuwers van de automobielsector. Maar 30 procent ziet de vernieuwing vooral komen van ICT-bedrijven.

Download hier het rapport

Categorie: Onderzoek
Labels: KPMG