Volkswagen UP! meest gezochte private leaseauto

woensdag 20 januari, 2016

Uit een analyse van zo’n 30.000 bezoekers op LeaseVergelijker.nl blijkt dat de VW Up! het meest ‘serieus geïnteresseerd’ publiek trekt, terwijl Peugeot, Toyota en Yourlease de grootste (Google) adverteerders op dit vlak zijn. Ook blijkt dat bij private lease de man-vrouwverhouding dichter bij elkaar ligt dan bij operational lease.

leasetrader_pl

Klik om te vergroten

LeaseVergelijker, een initiatief van LeaseTrader, is afgelopen zomer van start gegaan. Individuele leaseklanten kunnen op deze site meerdere offertes vergelijken. Over een periode van 30 dagen is bijvoorbeeld gekeken naar het merk/model dat men zoekt en ook naar de mensen die dan vervolgens doorklikken naar de leasemaatschappij. “Dit zijn dus de mensen die serieus geïnteresseerd zijn. Dan zie je bijvoorbeeld dat de mensen die zoeken naar een Volkswagen UP! wat serieuzer geïnteresseerd zijn dan mensen die hebben geklikt op een Kia Picanto”, aldus Wilbert Philippo van LeaseVergelijker.

De demografische gegevens van de mensen die het Private Lease gedeelte bezocht hebben, zijn ook onderzocht. Daarop is onder andere te zien dat de man-vrouwverhouding dichter bij elkaar ligt dan bij operational lease. De demografische cijfers worden door Google geleverd en zijn over het algemeen redelijk nauwkeurig.

273.000 private lease zoekopdrachten

leasetrader_pl2

Klik om te vergroten

Daarnaast heeft Philippo gezocht naar de grootst Google-adverteerders. Daarbij is gekeken wie er in de afgelopen 30 dagen bij Google adverteren in de zoekmachine op private lease gerelateerde woorden. Peugeot, Toyota en Yourlease blijken het meest actief. Maar ook Kia zet zijn marketinggeld in op Google, maar dan altijd wel in combinatie met de eigen merknaam, dus de combinatie Kia en private lease.

Philippo: “Als we kijken naar alle zoekopdracten waar private/privé lease in voor komt, dus ook met alle merken, dan zien we eigenlijk wie de grootste adverteerders zijn. Die hebben voldoende budget om op alle woorden te bieden en er altijd te staan. Dat zijn dus Peugeot, Toyota en Yourlease. De gegevens zijn overigens op basis van 273.000 private/privé lease zoekopdrachten in Google in 30 dagen tijd. Dit zegt ook wat over hoeveel mensen dagelijks naar informatie over private/privé lease op zoek zijn.”

Opvallend is afwezigheid van LeasePlan in dit rijtje adverteerders. Maar dat komt wellicht ook omdat LeasePlan privélease voornamelijk via derde partijen aanbieden.

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: LeaseTrader, LeaseVergelijker