Allianz introduceert SnappCar verzekering

maandag 29 februari, 2016

Verzekeraar Allianz ziet in carsharing één van de belangrijkste drijfveren voor veranderingen in de autoverzekeringsbranche. Het start daarom per 1 maart met een speciale verzekering voor klanten van het peer-to-peer autodeelplatform Snappcar.

allianz_snappcarDe verzekering biedt klanten van Snappcar pechhulp in heel Europa (verzorgd door Allianz Global Assistance) en volledig casco verzekerd tijdens de huurperiode. Een buitenlanddekking is bij de prijs inbegrepen.

Volgens Jörg Weber, verantwoordelijk voor Digital & Affinities in de Board of Management van Allianz Benelux, is de samenwerking met SnappCar een logische stap voor de verzekeraar: “Naast de ontwikkelingen op het gebied van telematica en (semi-)zelfrijdende auto’s, zien we carsharing als één van de belangrijkste drijfveren voor veranderingen in de autoverzekeringsbranche. De SnappCar verzekering is een stap op weg naar toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen.”

Het delen van auto’s blijkt vooral populair in de centra van de grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag). Vooral mannen maken gebruik van deze dienst, blijkt uit onderzoek van SnappCar. Opvallend is dat de leners gemiddeld jonger zijn dan de eigenaren (25-34 ten opzichte van 35-54).

Categorie: Verzekeringen
Labels: Allianz, Snappcar