Renault steunt Utrechts project met 150 elektrische auto’s

vrijdag 11 maart, 2016

Renault is van plan om het project Smart Solar Charging van de gemeente Utrecht, ElaadNL en LomboXnet te steunen met 150 elektrische auto’s (ZOE’s), meldt het Utrechtse nieuwsplatform DUIC. Morgen zal er, in aanwezigheid van de koning, een intentieverklaring in Parijs worden getekend.

VERSION E2 ZEN

Duizend zogenaamde ‘Smart Solar Charging’-laadpunten moeten er in de regio Utrecht de komende jaren bijkomen, net als duizend elektrische deelauto’s en tienduizend gekoppelde zonnepanelen. Onder die ambitie zetten wethouders uit vijftien gemeenten uit de regio Utrecht afgelopen november hun handtekening.

Naast Smart Charging maakt ook ‘Vehicle-to-Grid’ deel uit van dit unieke project. Hiermee kunnen elektrische auto’s uit zon opgewekte elektriciteit zowel laden als opslaan voor later gebruik.

Afgelopen maanden zijn er al bijna twintig Vehicle-to-Grid laadpalen in de Utrechtse wijk Lombok bijgeplaatst en is de weg ingeslagen naar een regionaal energiesysteem.

Alle betrokkenen zijn morgen samen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Parijs in het kader van de economische missie. De ondertekening die morgen plaatsvindt betreft een samenwerking om dit regionale energiesysteem een impuls te geven.

Renault spreekt met ondertekening de intentie uit om eind 2016 in totaal vijftig volledige elektrische Renault ZOE’s te leveren aan de gemeente Utrecht voor het project. In 2017 wil de Franse autofabrikant nog eens honderd ZOE’s als deelauto’s beschikbaar stellen.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: ElaadNL, Renault