BMW en Allego praten koning bij over laadoplossingen

woensdag 13 april, 2016

Het Nederlandse Allego ontwikkelt voor BMW de laadinfrastructuur voor BMW’s e-mobility dienst ChargeNow. Vandaag vond er een presentatie plaats bij BMW in München in het bijzijn van het Nederlandse koningspaar en minister Ploumen van Buitenlandse Handel.

allego_bmwDe presentatie is onderdeel van de Nederlandse handelsmissie, om de relatie tussen Nederland en Beieren te versterken. Meerdere bedrijven werden bezocht, waaronder dus BMW. Dit merk uit Beieren heeft de Nederlandse aanbieder van laadoplossingen Allego gekozen om de laadinfrastructuur te ontwikkelen voor het eigen ChargeNow-netwerk.

Het bezoek kreeg een demonstratie over hoe e-rijders de ChargeNow app kunnen gebruiken voor het laden van en het toezicht houden op de BMW e-auto. Allego is verantwoordelijk voor het onderhoud, de service, de facturering en de controle van de BMW laadpunten en de 24/7 helpdesk. De data en inzichten van de laadpunten worden door het IT-platform van Allego geleverd aan BMW. Dit IT-platform maakt het ook mogelijk voor BMW-dealers om andere elektrische auto’s dan BMW-auto’s toegang te geven tot de laadpunten, bijvoorbeeld na sluitingstijd.

Volgens Allego CEO Anja van Niersen erkennen steeds meer partijen de noodzaak van een open oplaadnetwerk om duurzaam rijden meer algemeen aanvaardbaar te maken. “Voor de e-rijder is het essentieel dat ze overal en wanneer ze maar willen hun auto kunnen laden. Clean e-mobility is nodig om zero emission, op plekken waar mensen wonen, aan te jagen. Door samen te werken kunnen we duurzaam rijden toegankelijker maken.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Allego