Ford gaat rijdersscores bijhouden

woensdag 22 juni, 2016

Het heet nog een mobiliteitsexperiment te zijn: persoonlijke rijdersscores behalen en inzetten voor lagere tarieven voor autoverhuur, autodelen en verzekeringspremies. Ford leidt dit ‘Driver Behaviour Project’.

Ford_puntenHet systeem moet volgens Ford net zo werken als de fitness- of hardloopapp op de mobiele telefoon. Die moedigt mensen aan net een beetje verder te gaan. “Ons project moedigt met een persoonlijke rijdersscore aan om slimmer te rijden”, zegt Jonathan Scott, projectleider van Ford Smart Mobility. “We willen beter begrijpen hoe mensen onze producten gebruiken, zodat we ze kunnen helpen om hun gedrag te verbeteren – en een score, in combinatie met begeleiding, maakt het eenvoudiger om dat te doen”.

Dit soort onderzoek kan leiden tot het voordeliger huren of delen van auto’s en daarnaast biedt het verzekeraars informatie die nodig is om kortingen te ondersteunen, aldus Ford.

Vorig jaar kondigde Ford haar smart mobility-plan aan, wat tot nu toe een bonte verzameling aan mobiliteitsdiensten behelst.

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Ford