Hybride Hyundai Ionic vanaf 21.995 euro

dinsdag 12 juli, 2016

De Hyundai Ionic-familie bestaat uit een hybride, plug-in hybride en volledig elektrische variant. Hyundai heeft de prijzen van die eerste bekendgemaakt. Vanaf zo’n 22 mille is de hybride vanaf september te koop.

Hyundai_ionicDe volledige elektrische variant komt een maand later op de markt, maar de prijzen zijn nog niet bekend. De EV krijgt een 280 kilometer actieradius en valt als enige variant in de lage 4% bijtelling. De plug-in hybride komt pas volgend jaar op de markt waardoor er geen bijtellingsvoordeel meer is.

De hybride heeft een 1.6 benzinemotor van 77,2 kW (105 pk) en een 31,9 kW (43,5 pk) sterke elektromotor. Ter vergelijking: de Toyota Auris heeft een sterkere elektromotor aan boord: 60kW. Het brandstofverbruik (fabrieksopgave) ligt ongeveer gelijk (3,4 l/100 km.). Wel krijgt de Ionic een ‘gewone’ 6-traps automaat met dubbele koppeling. Toyota levert zijn hybride met een CVT-achtige automaat.

De elektromotor van de Ionic Hybrid haalt zijn kracht uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeerbatterij die is gepositioneerd onder de achterbank, Hyundai_ionic2waardoor er een ruime bagageruimte over blijft. De acceleratie is krachtiger dan die van menige dieselauto. De topsnelheid bedraagt 185 km/u.

Bij de IONIQ hoort standaard een servicepakket, bestaande uit: een AC-laadkast van 3,7 of 6,6 kWh voor thuis of op het werk, een 6,6 kWh laadkabel én een E-roamingkaart die communiceert met de laadkast waardoor de energiekosten gemakkelijk zijn af te schrijven. Vijf jaar garantie op de laadkast en vijf jaar hostingkosten zijn in dit pakket inbegrepen. Ook de installatiekosten zijn inbegrepen.

Hyundai legt de lat hoog wat betreft doelstellingen voor deze drieling. Jochen Sengpiehl, Vice President Marketing van Hyundai Motor Europe, zegt een van de leidende merken te willen worden op het gebied van elektrische mobiliteit. “Een positie bij de eerste drie merken ter wereld in de hybride-, plug-in hybride- en elektrische segmenten is ons doel.”

Categorie: Leasetoppers
Labels: Hybride, Hyundai