SnappCar: Tesla als deelauto deze zomer populair

maandag 1 augustus, 2016

Volgens autodeelplatform SnappCar zijn er deze zomer ruim 20.000 Nederlanders op vakantie met een deelauto. Dat is een toename van 100% ten opzichte van een jaar eerder. Zo’n honderd reserveringen betreft een elektrische Tesla.

111 boekingen voor de 71 Tesla’s op SnappCar

111 boekingen voor de 71 Tesla’s op SnappCar

Voor de zomermaanden mei, juni en juli en augustus noteerde SnappCar tot dusver een recordaantal van 20.101 boekingen. Vorig jaar gingen er zo’n 10.000 Nederlanders op vakantie met een deelauto. Ruim 600 auto’s werden ‘last minute’ geboekt, sinds kort mogelijk met de nieuwe ‘instant booking functie’ van SnappCar.

Volgens Pascal Ontijd, medeoprichter SnappCar, ontdekken veel Nederlanders juist in de zomerperiode de mogelijkheden van autodelen. “In deze tijd is de belangrijkste plus van een deelauto dat je zélf een auto kunt kiezen die precies past bij de trip die je wilt maken. Of je de Zwitserse bergen wilt trotseren of wilt genieten in een cabrio van de Italiaanse kust. Daarnaast is het prettig dat je de auto veelal binnen een straal van 1 kilometer kunt ophalen en terugbrengen. En per saldo voor een prijs die gemiddeld 30% lager ligt dan een traditionele huurauto.”

Tesla

De meest populaire vakantiedeelauto is de Peugeot 206 gevolgd door de Volkswagen Polo en Opel Corsa. Maar ook  luxere auto’s doen het goed op SnappCar. Kondigde Tesla recent aan autodelen mogelijk te maken voor de autobezitters, veel Teslabezitters delen hun auto al via SnappCar. Er zijn deze zomer 111 boekingen gedaan voor de 71 Tesla’s die op SnappCar staan. De gemiddelde prijs voor een dagje op pad met een Tesla ligt op € 250.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Snappcar, Tesla