ParkFlyRent: risico op schade bij autodelen minimaal

donderdag 11 augustus, 2016

De risico’s die autodelen met zich meebrengt zijn minimaal, stelt ParkFlyRent na onderzoek van gegevens uit het eigen deelplatform. Per verhuurdag is de kans op schade door een ongeval 0,03%. In 97% van alle schadegevallen was deze schade al verholpen voor terugkomst van de eigenaar.

parkflyrent_autoHet is een van de meest gehoorde bezwaren van autodelen: het risico op schade. Maar dat valt dus enorm mee, als we de cijfers van ParkFlyRent mogen geloven. En autodelers die schade hebben ondervonden tijdens het autodelen, lijken niet minder geneigd opnieuw de auto te delen. Althans, als het deelplatform in kwestie de schadeafhandeling goed heeft opgepakt.

Het deelplatform heeft samen met verzekeraar Bovemij de ParkFlyRent Bovemij polis opgericht. De verzekering vervangt de bestaande autoverzekering tijdens de verhuur, zodat ook de schadevrije jaren van de parkeerders buiten schot blijven. Volgens oprichter en CEO Niels de Greef van ParkFlyRent zijn vertrouwen en veiligheid de basisprincipes voor elk deelplatform.

ParkFlyRent verhuurt de geparkeerde auto van de reiziger. In 2013 won het de ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: ParkFlyRent