OV-kaart van TripKey bij huurauto Hertz

dinsdag 16 augustus, 2016

Vanaf vandaag kunnen klanten bij Hertz kiezen voor een zogenaamde TripKey, een OV-kaart die toegang geeft tot al het openbaar vervoer. De combinatie huurauto en OV moet het de toerist veel gemakkelijker maken.

Op de foto (vlnr): Frank Oudshoorn Spaargaren (sales director Hertz Benelux), Cees van Buchet (medeoprichter TripKey), Mick Walvisch (medeoprichter TripKey).

Op de foto (vlnr): Frank Oudshoorn Spaargaren (sales director Hertz Benelux), Cees van Buchet (medeoprichter TripKey), Mick Walvisch (medeoprichter TripKey).

Hertz spreekt van een ‘totale mobiliteitsoplossing’ voor toeristen waardoor ze bijvoorbeeld hun auto bij het hotel of bij een trein/metrostations buiten de stadsring kunnen parkeren om vervolgens met hun TripKey de reis per OV voort te zetten. TripKey kan niet alleen gebruikt worden voor trein, bus of tram, maar ook voor OV-fiets en voor het betalen van parkings.

Volgens Mick Walvisch, medeoprichter van TripKey, voelt de combinatie OV en huurauto in eerste instantie wellicht als contradictie. “Maar ons partnerschip met Hertz creëert een uniek product die het de toerist uiteindelijk veel gemakkelijker maakt.” Volgens Frank Oudshoorn Spaargaren, sales director van Hertz, vragen klanten de autoverhuurder regelmatig om toegang de krijgen tot bijvoorbeeld de trams in Amsterdam.

TripKey berekent naast de kosten van het OV een dagtarief van 2,50 euro en een eenmalig membership van 2,50 euro voor de kaart. TripKey-gebruikers krijgen 20% korting op de huurauto’s van Hertz.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Hertz, TripKey