Voetgangersdetectie op Ford Transits

dinsdag 16 augustus, 2016

Ford introduceert de ‘Pedestrian Detection’ nu ook op de nieuwe Transit bedrijfswagens. Het systeem detecteert mensen die oversteken en als de bestuurder niet op waarschuwingen reageert, remt de auto zelf.

Ford_voetgangerPedestrian Detection werd in eerste instantie ontworpen voor personenauto’s als de Ford Mondeo. Het systeem verwerkt informatie die wordt waargenomen met een radar in de bumper en een in de voorruit gemonteerde camera. Deze informatie wordt aan de hand van een database met ‘voetgangervormen’ gecontroleerd om personen te onderscheiden van objecten langs de weg, zoals bomen en borden.

De Pedestrian Detection-technologie is nu beschikbaar voor de Transit en de Transit Custom-bedrijfswagens en kan, volgens Ford, voorspellen wanneer mensen vanaf de stoep voor een naderende auto langs zouden kunnen lopen. Dit is de eerste keer dat de technologie beschikbaar is gesteld voor bedrijfswagens van dit formaat.

“Het duurt maar een paar seconden voor een koerier om een adres te controleren, maar dat kan net het moment zijn waarop een nietsvermoedende voetganger de straat oversteekt”, aldus Gregor Allexi, Active Safety Engineer bij Ford Europa.

Categorie: Technologie / Innovatie
Labels: Ford