200.000e deelnemer voor autodeelplatform SnappCar

vrijdag 2 september, 2016

Het particuliere P2P autodeelplatform SnappCar heeft zijn 200.000 deelnemer begroet. Een mijlpaal in het vijfjarige bestaan van het bedrijf, maar nog lang niet genoeg. Instant booking en keyless toegang moeten de drempels verder verlagen.

Met 200.000 deelnemers in Nederland, Denemarken en Zweden die ruim 25.000 auto’s met elkaar delen, is SnappCar nu het op één na grootste autodeelplatform in Europa en het derde wereldwijd. De komende jaren zet SnappCar vooral in op het aantrekken van autobezitters, onder meer via technologische innovaties.

SnappCar oprichters Victor van Tol (l) en Pascal Ontijd (r)

SnappCar oprichters Victor van Tol (l) en Pascal Ontijd (r)

Maar volgens Victor van Tol, CEO SnappCar, is de belangrijkste driver van de groei de ‘druk op bereikbaarheid’. “Met een groeiend aantal inwoners en meer drukte op de weg als gevolg van de aantrekkende economie, is er steeds meer behoefte aan slimme, flexibele mobiliteit, als aanvulling op de trein, bus, metro en fiets. Autodelen helpt om het aantal benodigde auto’s te beperken én het zorgt voor efficiënter en veelzijdiger gebruik van de bestaande auto’s. Bovendien heeft het een enorm groeipotentieel dankzij het laagdrempelige karakter en de grote populariteit onder inwoners.”

‘Keyless’

SnappCar introduceerde deze zomer ‘instant booking’ waarbij auto’s direct, zonder afstemming tussen huurder en eigenaar kunnen worden geboekt. Met name in de zomerperiode, waarin auto’s weken achter elkaar stil staan, werd hier al intensief gebruik van gemaakt door honderden deelnemers, zegt SnappCar.

Ook maakte SnappCar deze zomer de overstap naar ‘paperless’, waarbij het hele proces, van reservering tot betaling volledig digitaal wordt doorlopen. Tot slot werkt SnappCar er momenteel hard aan om te zorgen dat deelnemers in de loop van 2017 ‘keyless’ toegang kunnen krijgen tot de deelauto’s.

Volkswagen Polo

Waarom startten de deelnemers van SnappCar ooit met autodelen? Zowel voor de autoverhuurders ( 75%) als voor de autohuurders (80%) is besparing op kosten veruit de belangrijkste reden om een auto te delen. Daarnaast kiezen huurders (70%) voor autodelen omdat zij dichtbij huis, vaak al in dezelfde straat, kunnen beschikken over een deelauto.

Onder de deelnemers van SnappCar is de Volkswagen Polo veruit de meest populaire auto. Het is de auto die het meest wordt aangeboden en ook het meest wordt gehuurd. Voor een bedrag variërend tussen € 15,- en € 35,- per dag kun je er al mee op pad. Na de Polo volgen de Peugeot 206 en de Citroën Berlingo als de meest gehuurde auto’s.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Snappcar