Renault overhandigt 100.000ste elektrische auto

maandag 12 september, 2016

Renault heeft zijn 100.000ste elektrische auto afgeleverd. Het betreft een Renault ZOE die is overhandigd aan een klant in Noorwegen. Deze mijlpaal is bereikt in vijf jaar na de lancering van de eerste elektrische Renault.

Renault_EVIn de eerste helft van 2016 verkocht Renault meer dan 15.000 elektrische voertuigen, ofwel een stijging van 32% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Renault ZOE – de bestverkochte elektrische auto in Europa – domineert het segment van elektrische personenwagens met ruim 23% marktaandeel.

De populaire Renault Kangoo Z.E. is voor het derde jaar op rij de bestverkochte elektrische bedrijfswagen. Van de Renault Twizy zijn wereldwijd 17.000 exemplaren verkocht. De elektrische tweezitter blijkt populair voor nieuwe vormen van mobiliteit, met name voor autodeelprogramma’s in Europa en Noord-Amerika.

In Frankrijk neemt Renault de helft van alle EV-registraties voor zijn rekening. Behalve thuisland Frankrijk behoren ook Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland tot de belangrijkste markten.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Renault