25 jaar Fleet Support: van excel naar Big Data

maandag 26 september, 2016

Terwijl de wagenparken van de grote ondernemingen de laatste jaren alleen maar krimpen, breidt de dienstverlening van het jubilerende Fleet Support zich alleen maar uit. 25 jaar Fleet Support illustreert mooi de ontwikkeling van wagenparkbeheer.

Eugene Krabbenborg (l) en Dick ten Hove (r) naast André Kuipers. De astronaut bracht de dag luister toe met een spannend relaas over ruimtevaart. Gastheer was het schitterende Porsche Classic Center in Heteren

Eugene Krabbenborg (l) en Dick ten Hove (r) naast André Kuipers. De astronaut zette de dag luister bij met een spannend relaas over ruimtevaart. Gastheer was het schitterende Porsche Classic Center in Heteren

Precies 25 jaar geleden opende Fleet Support de deuren als adviseer op het gebied van (operationeel) wagenparkbeheer. De medewerkers moesten in ieder geval goed met excel kunnen omgaan, grapt directeur Eugene Krabbenborg. Die excel-sheets hebben inmiddels plaatsgemaakt voor softwareprogramma’s en Big Data. Want de data die binnenstroomt als je 45 duizend personeelsleden van verschillende bedrijven bedient, is natuurlijk ongekend veel. Door toenemende telematica in auto’s komt ook er ook nog eens een hoop data vanuit de voertuigen zelf. Het maakt dat Fleet Support anno 2016 durft te beweren dat het Europa’s grootste onafhankelijke telematica database in huis heeft.

Wijzigingen in de arbeidsmarkt

Bovendien lijkt Fleet Support anno 2016 meer op een IT-bedrijf. “Het is de kern van ons bedrijf”, zegt DGA en ‘ambassadeur’ Dick ten Hove. Fleet Support heeft eerder dit jaar ook geïnvesteerd in een IT-bedrijf, Het Nieuwe Web. Want je kunt het als bedrijf niet meer alleen doen, zegt Ten Hove.

Krabbenborg wijst tijdens het feestje ter er van het 25-jarig bestaan ook op de veranderende adviesrol van een organisatie als Fleet Support de laatste feestlogo_fleetsupportjaren. Dat heeft alles te maken met de wijziging in de arbeidsmarkt. “Standaard een leaseauto aanbieden aan personeel is niet meer afdoende. Door de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt, met zijn flexwerkers en thuiswerkuren, maakt dat bedrijven tegenwoordig zoeken naar een integrale mobiliteitsoplossing voor alle medewerkers. Belangrijke driver de laatste tijd is duurzaamheid en het reduceren van privé- en zelfs autokilometers. OV neemt een steeds groter aandeel in zakelijke mobiliteit.”

Uitdagingen voor de komende 25 jaar dus genoeg. Daarbij moeten we volgens Ten Hove denken aan de connected auto, elektrische mobiliteit – het aantal EV’s zal explosief stijgen! – en de zelfrijdende auto. “Het gaat onze business veranderen. En dat gebeurt altijd sneller dan gedacht.”

Categorie: Fleetmanagement / inkoop
Labels: Fleet Support