Toyota slecht ‘magische grens’ van 100.000ste hybride

dinsdag 27 september, 2016

Toyota Nederland heeft afgelopen weekend een historische mijlpaal bereikt door de magische grens van 100.000 hybride auto’s te passeren. Om dit te vieren wordt het 100.000e exemplaar – een Toyota Prius – binnenkort cadeau gedaan aan de winnaar van een recente hybride actie.

toyota_hybride_100000Bijna 1.000 automobilisten deden eraan mee door deze zomer een hybride proefrit te maken bij de Toyota-dealer of tijdens het Hybrid Experience Weekend bij Toyota-importeur Louwman & Parqui. De Prius wordt op 7 oktober hier uitgereikt.

In 1997 zag de eerste generatie Toyota Prius het levenslicht. Dat Toyota een Full Hybrid – met zowel een benzinemotor als een elektromotor – in massa ging produceren, was destijds ongekend. Al in zijn introductiejaar werd de Prius in Japan echter uitgeroepen tot Car of the Year. De Toyota Prius bleek een schot in de roos. De auto ontketende een duurzame revolutie in de autowereld. De tweede generatie Prius werd in 2005 in Europa eveneens verkozen tot Auto van het Jaar.

Lease- en fleetsector

In de lease- en fleetsector staat de hybride volop in de belangstelling, nadat stekkerauto’s hun glans grotendeels hebben verloren – ook al omdat er straks geen belastingvoordeel meer op zit – maar ook omdat fleetowners stappen willen zetten op het gebied van luchtkwaliteit. Daarbij komen er meerdere merken nu met full hybrids, zoals Kia. Ook dat merk claimt, net als Toyota dat al langer doet, dat hybrids een goed alternatief zijn voor diesel. Eerder deze maand maakte de ANWB bekend hybrides als grootste winnaars te zien in de nieuwste top10 van zuinige auto’s.

Maar Toyota heeft al 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en productie van deze geavanceerde technologie. Het Toyota hybride aanbod in Nederland bestaat inmiddels al uit 8 modellen die populairste autosegmenten afdekken, zoals de Yaris, Auris, Auris Touring Sports, Prius, Prius+, Prius Plug-in Hybrid, RAV4 en de splinternieuwe coupé-achtige crossover Toyota C-HR Hybrid.

 

Categorie: Leasetoppers
Labels: Hybride, Toyota