Volvo XC90 wint Zakenauto van het Jaar 2017

woensdag 28 september, 2016

De Volvo XC 90 is zojuist tijdens het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2017. De Tesla Model S eindigde als tweede gevolgd door de VW Passat. De Mini Clubman wint de prijs van ‘Beste Nieuwkomer’.

Volvo_XC90In de rapportage zegt de jury te verwachten dat de XC90 geen eenmalig succes zal blijken. Ook al scoorde de kloeke crossover in eerste instantie vooral met de plug-in versie met bijtellingskorting. “Maar inmiddels weten we zeker dat het daar niet alleen om draaide, want ook andere uitvoeringen doen het prima”, aldus juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van Automobiel Management.

De jury waardeert ook de trouwe Volvo-dealers, die bijna aan een familie doet denken, en de efficiënt uitgerolde automatisering binnen de organisatie. “De grote Zweedse SUV scoort op vrijwel alle fronten en heeft in tegenstelling tot sommige concurrenten ook nog een plezierige uitstraling”, aldus Brouwer.

‘Beste Nieuwkomer’ is een speciale prijs die de vakjury naast de Zakenauto van het Jaar titel uitreikt. Die prijs ging dit jaar naar de Mini Clubman, het grootste model dat het merk ooit heeft gebouwd. “Daarmee is hij beter dan andere Mini’s toegerust om zijn weg naar de zakelijke rijders te vinden tussen de meer alledaagse businessclass modellen”, aldus de jury.

De Mercedes GLC-klasse eindigde bij deze belofteprijs nipt achter de Clubman en werd op zijn beurt gevolgd door een andere Mercedes: de nieuwe E-klasse.

Praktijkprijs

De Zakenauto van het Jaar is een praktijkprijs. De auto’s moeten zich op alle gebieden op de weg hebben bewezen, zeker qua kosten. De vakjury bestaat uit directieleden van grote leasemaatschappijen in Nederland (LeasePlan, Athlon Car Lease, Alphabet en Arval), vertegenwoordigers van grote fleetowners (BAM Groep, Enexis en CapGemini), onafhankelijke lease-experts en ervaren vakjournalisten.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Driving Business Event, Volvo, Zakenauto van het Jaar