Leaseregistraties in vrije val

vrijdag 4 november, 2016

Aumacon meldt een forse daling in leaseregistraties over de maand oktober: – 32 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Sinds juli zitten de leaseregistraties in een vrije val.

Opel Astra, Auto van het Jaar 2016 en momenteel tweede op de leaseranglijst

Opel Astra, Auto van het Jaar 2016 en momenteel tweede op de leaseranglijst

In de eerste tien maanden van dit jaar zijn er nu 88.509 leaseauto’s geregistreerd tegenover 108.876 stuks in dezelfde periode van 2015, een daling van 18,7 procent. Dit blijkt uit cijfers van VWE, bewerkt door onafhankelijk kennisbureau voor de autobranche Aumacon.

De tegenvallende aantallen beloven slecht nieuws voor de komende twee maanden. Leasemaatschappij verwachten nog een ‘kleine sprint’ voor wat betreft bijtelingsvriendelijke plug-ins. Maar die eindsprint zal bij lange na niet zo groot zijn als eerdere jaren.

Bovendien is er nauwelijks afzet van 25 bijtellingsauto’s. De bijtelling voor deze auto’s wordt vanaf 1 januari 22%; veel leaseklanten zullen daar op wachten. Wordt deze auto dit jaar tegen 25% bijtelling geleast, dan blijft die dat percentage de komende vijf jaar houden. Ondanks eerdere protesten.

Wat populaire leasetoppers betreft, opmerkelijk noemt Aumacon de de zakelijke wedergeboorte van Opel. Het levert Opel vooralsnog een tweede plek op in het merkenrijtje van dit jaar, tegenover een tiende plek in dezelfde periode van 2015. Marktleider Volkswagen staat onder druk maar heeft nog altijd 16,5 procent van dit segment in handen en had met de Polo de leasetopper van de maand oktober in huis. Renault is het derde leasemerk in ons land.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Aumacon, Automobiel Management, leaseregistraties