Ford gaat elektrisch: 7 modellen binnen 5 jaar

woensdag 4 januari, 2017

Ford heeft gisteren meer details onthuld over zeven van de dertien nieuwe elektrische auto’s die in de komende vijf jaar wereldwijd worden geïntroduceerd. Voor Nederland interessant: een plug-in hybride Transit en een volledig elektrisch SUV.

Die laatste zal rond 2020 worden geïntroduceerd, met een geschatte actieradius van minimaal 480 kilometer. De SUV zal worden verkocht in Noord-Amerika, Europa en Azië.

ford_ev_7De plug-in hybride Transit Custom zal eerder op de markt komen, in 2019. De Transit zal in combinatie met nieuwe mobiliteitsdiensten, telematicamogelijkheden en connectiviteitsoplossingen worden geleverd. Volgens Ford is de Transit ontworpen om ook in het drukste verkeer de operationele kosten te drukken.

Ford Mustang

Het overige elektrische nieuws richt zich vooral op de Amerikaanse markt. Zo komt er een elektrische variant van de F-150 pick-up en krijgt de Ford Mustang een hybride aandrijving. Rond 2021 moet er in Noord-Amerika een nieuwe, grote autonome auto voor ‘zakelijk gebruik en carpoolen’ worden geïntroduceerd.

Overigens heeft Ford onderzoek gedaan onder 33.000, voornamelijk Amerikaanse eigenaren van elektrische auto’s van Ford die 58 miljoen ritten hebben gemaakt. Daaruit blijkt onder andere dat:

  • 88 procent van de dagelijks afgelegde afstand van klanten bedraagt 97 km of minder. ‘Plug-in’ hybrides worden gemiddeld na 1094 km bijgetankt; er wordt dus weinig getankt.
  • Klanten willen een zo groot mogelijk elektrisch bereik, maar hun zorgen over de actieradius nemen af naarmate ze vertrouwder raken met de technologie.
  • 80 procent van de klanten met een elektrische auto van Ford laadt de auto één keer per dag op, en 60 procent doet dit ‘s avonds.
  • Klanten met een elektrische auto van Ford hebben hun auto’s samen 9,4 miljoen keer ‘s nachts opgeladen.
  • 92 procent van de klanten met een accuaangedreven elektrische auto zegt opnieuw een accuaangedreven elektrische auto te willen aanschaffen.
  • 87 procent van de klanten met een ‘plug-in’-hybride is van plan om opnieuw een ‘plug-in’-hybride aan te schaffen ter vervanging van hun huidige auto.
Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Ford