Hertz gaat real-time communiceren met huurauto’s

dinsdag 10 januari, 2017

Autoverhuurder Hertz is straks in staat om real-time met de huur- en deelauto’s te communiceren om klanten te kunnen helpen door hen direct te verbinden met het callcenter. Daarvoor is een driejarig contract gesloten met Orange Business Services.

hertz247Hertz zocht naar Internet of Things (IoT)-connectiviteitsdiensten die de 24/7-(deelauto)verhuurdienst van het bedrijf konden ondersteunen. Orange Business Services gaat dit nu leveren in zeven Europese landen: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

De IoT-connectiviteit maakt stem-gestuurde diensten mogelijk vanuit de voertuigen, waardoor klanten een directe communicatielijn krijgen met het callcenter van Hertz. In het verleden maakte Hertz gebruik van lokale telecombedrijven die hiervoor simkaarten leverden.

De sleutel-loze auto’s van het 24/7-verhuurmodel van Hertz kunnen telefonisch, online of via een app worden geboekt. De dienst is onder andere beschikbaar voor klanten van de retailbedrijven Costco, B&Q, Ikea en Leroy Merlin.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Hertz