VNA ziet kansen voor haar alternatieve bijtellingsplan

dinsdag 28 oktober, 2014

VNA ziet na het politieke debat van gisteren volop kansen voor het eigen alternatief voor het plan van staatssecretaris Eric Wiebes voor 2016, meldt de brancheorganisatie vandaag. VNA stuurde vorige week net als BOVAG en RAI Vereniging een alternatief naar de Kamer dat voorziet in bijtellingscategorieën van 7, 14, 17, 20 en 25 procent.

De Staatssecretaris kreeg gisteren in de Kamer nagenoeg geen steun voor zijn voorstel. Er lijkt een serieuze kans om het voorstel voor het tussenjaar 2016 van tafel te krijgen en ons eigen voorstel (samen met RAI Vereniging en Bovag) als alternatief naar voren te schuiven. VNA zegt nu in samenwerking met de partners in de automotivesector vol aan de slag te zijn om het alternatieve voorstel met Kamerleden en de betrokken ministeries door te nemen en te toetsen de gestelde doelen en budgettaire dekking.

Gisteren, bij de eerste termijn van de behandeling van de Belastingplannen bleek al snel dat de politieke partijen verontwaardigd zijn over het feit dat Financiën ten eerste zonder vooraankondiging de Kamer verrast met een flinke aanpassing in de bijtellingsystematiek en ten tweede het door hem geïnitieerde tussenjaar alles behalve beleidsarm invult. Dat stuit op grote weerstand, die elke politieke partij op zijn eigen manier gebruikt.

De staatssecretaris heeft aangegeven open te staan voor voorstellen.

Categorie: Fiscaal
Labels: Autobrief 2