Nieuwe elektrische Renault Kangoo krijgt 270 km range

vrijdag 13 januari, 2017

Twee nieuwe elektrische bestelwagens bij Renault: de compacte Kangoo en de grote Master. De eerste krijgt een actieradius van 270 kilometer (NEDC) en de Master ZE van 200 kilometer. Ook met koud weer moet die range op peil blijven.

Wat dat laatste betreft: de Kangoo Z.E krijgt een warmtepomp die is gekoppeld aan de airconditioning. Daarmee moet de actieradius in koud weer behouden blijven, aldus Renault. Voor extreem koude landen is de nieuwe Kangoo uitgerust met een aanvullende verwarming van minimale afmetingen, die gestookt wordt op brandstof. Daarmee is de temperatuur in de auto aangenaam te houden en blijft de actieradius ook in koude omstandigheden gehandhaafd.

Renault Pro+ breidt het aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar drie: de Twizy Cargo (geïntroduceerd in 2014), de nieuwe Kangoo Z.E. en de Master Z.E.

Renault Pro+ breidt het aanbod van elektrisch aangedreven bedrijfswagens uit naar drie: de Twizy Cargo (geïntroduceerd in 2014), de nieuwe Kangoo Z.E. en de Master Z.E.

Ook zijn de auto’s voorzien van de nodige, nieuwe connected diensten. Zoals de Z.E. Trip-functie. Die helpt de bestuurder alle beschikbare openbare laadpunten te vinden in de belangrijkste Europese landen. Z.E. Trip is toegankelijk via het R-LINK-navigatiesysteem. De bestuurder kan een laadpunt kiezen en er rechtstreeks naartoe rijden.

De Z.E. Pass-app maakt het opladen van de batterij mogelijk bij de meeste openbare oplaadpunten in Europa, ongeacht de exploitant. De My Z.E. Connect service biedt gebruikers toegang tot bepaalde gegevens van de auto, via hun smartphone en computer met internetverbinding: laadstatus, resterende actieradius, laadlogboek, tips en waarschuwingen.

De nieuwe batterij in de Kangoo Z.E. biedt 50% meer range dan zijn voorganger, waarvan er in Europa zo’n 25.000 van zijn verkocht. De besteller wordt vanaf de zomer 2017 leverbaar.

De elektrisch aangedreven versie van de Renault Master is vooral gericht op bedrijven met een wagenpark voor afleveringen in stadscentra, maar ook op gemeentelijke en regionale overheden. Het is een van de weinige elektrische grote bedrijfswagen. Qua laadruimte is hij identiek met de ‘gewone’ Master, met een inhoud van 8 tot 22 m3. Hij is er in vier versies, drie lengten en twee hoogten. Eind dit jaar wordt de Master Z.E. leverbaar.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Renault, Renault Kangoo Z.E.