Bekeuringsfabriek draait weer op volle toeren

woensdag 18 januari, 2017

De trajectcontroles draaiden in 2016 voor het eerst weer op volle toeren en alle analoge flitspalen zijn vervangen door digitale varianten. De opbrengst: 1,5 miljoen meer bekeuringen in 2016 dan het jaar ervoor.

Klik om te vergroten

Klik om te vergroten

In totaal zijn er vorig jaar bijna 9,5 miljoen verkeersovertredingen geconstateerd voor onder meer te hard rijden, door rood licht rijden, fout parkeren en handheld bellen. Dat is ongeveer 1,5 miljoen meer dan een jaar eerder, blijkt uit het jaaroverzicht verkeersboetes 2016 van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Te hard rijden levert de schatkist nog het meest op: in totaal zijn er bijna 8 miljoen boetes opgelegd voor te hard rijden. Van deze overtredingen van de maximum snelheid kwam 2.2 miljoen binnen via een trajectcontrole en ruim 4 miljoen via de flitspaal. Het gemiddelde boetebedrag kwam uit op 75 euro.

Vorig jaar zijn drie trajectcontroles weer aangegaan na vervangingswerkzaamheden: A4 bij Hoofddorp, A12 bij Utrecht en A20 bij Rotterdam. Ook is begin 2016 de vervangingsoperatie van de analoge flitspalen voor nieuwe digitale palen afgerond. De bekeuringsfabriek werkt dus weer op volle toeren.

Overigens gaat de trajectcontrole in de nieuwe A2-tunnel bij Maastricht naar verwachting in de eerste helft van 2017 aan als de testfase goed is afgerond.

Categorie: Overheid / Politiek
Labels: Bekeuringen, Flitspaal, Trajectcontrole