MSN met volledig digitaal financial leaseproduct

dinsdag 24 januari, 2017

Leasebedrijf Mobility Service Nederland (MSN) gaat een financial leaseproduct aanbieden waarbij de achterliggende processen volledig zijn gedigitaliseerd. Inclusief de kredietgoedkeuring. De klant krijgt daardoor binnen vijf minuten uitsluitsel.

msn_msfHet financial leaseproduct krijgt de naam Mobility Service Finance (MSF), volgens eigen zeggen het eerste autoleasebedrijf dat van A tot Z volledig gedigitaliseerd is.

De leasemaatschappij richt zich hiermee op MKB-ondernemers, die snel en eenvoudig financiering willen regelen. “We merken dat banken minder vaak kleine leningen verstrekken aan het MKB. Voor de ondernemer is de (bedrijfs-)auto echter een van de grootste investeringen. Wij spelen hier op in door de ondernemer gebruiksgemak en snelheid te bieden; binnen vijf minuten heeft de ondernemer zijn financial leasecontract geregeld”, aldus algemeen directeur Paul Harms, die bij zijn komst bij MSN beloofde meer innovatie te brengen in de leasewereld.

Autobedrijven

De MKB’er hoeft bij een aanvraag bovendien de btw niet voor te financieren en er is geen vrijgave pandrecht van de huisbank nodig. In het gehele proces wordt geen papier meer gebruikt. Ondernemers ondertekenen hun financial leasecontract digitaal via hun smartphone of tablet. Door koppeling met bestaande systemen (zoals de Kamer van Koophandel), verloopt ook de kredietcheck geheel automatisch.

Autobedrijven zich kosteloos kunnen aansluiten bij het platform met hun autovoorraad. Harms: “Garagisten kunnen meteen in de showroom voor ondernemers de leasetermijnen berekenen en het financial leasecontract digitaal ondertekenen. Als ze meerdere financial leasecontracten aanbrengen, worden ze beloond met een vervangend vervoer auto.”

Categorie: Aanbesteding / Tender
Labels: Financial lease, Mobility Service Finance, Mobility Service Nederland