SnappCar zet in op het delen van de private leaseauto

donderdag 26 januari, 2017

Autodeelplatform SnappCar start in de vier grote steden in samenwerking met privatelease.com een actie voor de private lease-deelauto. Want huurders genoeg, de jacht op verhuurders moet worden geïntensiveerd.

snappcar_leaseZowel SnappCar als privatelease.com maken deel uit van Autobinck Groep. Dat bedrijf stuurt met haar divisie Smart Mobility actief op nieuwe vormen van mobiliteit (binnenkort een uitgebreid interview met Hans Kwaad hierover).

Vorig jaar was een topjaar voor peer2peer autodelen. Niet alleen het aantal autodelers verdubbelde ruim van 100.000 eind 2015 naar ruim 225.000 eind 2016, ook het gebruik van de deelauto’s nam toe: eind 2016 werd elke tien minuten een auto gedeeld via SnappCar, het grootste online autodeelplatform in Nederland.

Maar de aanwas is voornamelijk huurder. Daarom ligt dit jaar vooral de focus op het vergroten van het aanbod van deelauto’s, zegt Victor van Tol, CEO SnappCar. “Om het grote aantal huurverzoeken optimaal te kunnen bedienen, gaan we de ‘jacht’ op verhuurders intensiveren. Alleen zo kunnen we écht impact maken. De samenwerking met privatelease.com past naadloos in die ambitie.”

Het delen van een private leaseauto is nog allerminst gebruikelijk. Slechts een beperkt aantal leasemaatschappijen staat dit toe. Privatelease.com zegt nu de eerste leasemaatschappij te zijn die zijn klanten actief stimuleert om een auto te delen. Voor de vier grote steden komt het leasebedrijf nu met korting op de maandelijkse leasekosten in ruil voor het actief delen van de private leaseauto.

Zo kan er nu voor 99 euro in de maand een Fiat 500 worden geleased, mits deze minimaal twee keer per maand wordt gedeeld via SnappCar.

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: Autobinck, Privatelease.com, Snappcar