Automotive week trapt af met recordpoging E-Parade

zondag 29 januari, 2017

Where Smart Mobility meets Traffic, is het thema van de internationale mobiliteitsweek eind maart op en om de Automotive Campus in Helmond. Een week om aan de ‘radicale innovaties’ op het gebied van mobiliteit te proeven. Daarnaast wordt een poging gedaan om het wereldrecord van de langste stoet 100% elektrisch aangedreven voertuigen te verbeteren.

Het huidige record is in Berlijn gevestigd en telde 577 elektrische voertuigen. Inzet tijdens de Automotive week is minimaal 600 EV’s aan een parade mee te laten doen. Een record dat zal worden bijgeschreven in het Guinness Book of records. De organisatie doet speciaal een oproep aan bedrijven met een elektrisch wagenpark om zich te melden.

automotive-week-2017

De E-Parade wordt gehouden tijdens de publieksdag van de Automotive week op zondag 26 maart. Die dag zullen er ook tal van demonstraties worden gegeven van smart mobility. Zo kunnen bezoekers meerijden in slimme voertuigen en simulatoren uitproberen. Ook staan er solar cars, elektrische formule 1 auto’s en een futuristische, elektrische motor.

De overige dagen is er een stevig programma waarbij diverse partijen hun krachten bundelen om gezamenlijk na te denken over hoe we radicale innovaties op het gebied van mobiliteit in Nederland kunnen faciliteren. Waarbij dit jaar vooral aandacht voor verkeer- en mobiliteitsmanagement waarbij de reiziger van vandaag voortdurend ‘connected’ is en dit ook verwacht van wegbeheerders, vervoerders en providers.

Klik hier voor meer info en het complete programma. Voor de e-parade klik hier

Categorie: Evenementen
Labels: Automotive Campus Helmond, Automotive week, E-Parade