Nuon en Vattenfall gaan voor volledig elektrisch wagenpark

maandag 13 februari, 2017

Nuon en moedermaatschappij Vattenfall gaan de komende vijf jaar meer dan 3.500 personenauto’s en bedrijfswagens in Nederland, Duitsland en Zweden vervangen door elektrische alternatieven. Want de tijd is er rijp voor, aldus Nuon.

vattenfallDe energiereus pleit tegelijkertijd voor strengere CO2 emissie-eisen in Europa. Dat moet autofabrikanten het vertrouwen geven dat het verder ontwikkelen van elektrische auto’s de toekomst heeft. “Hopelijk met marktgroei en een ruimere keuze in auto’s tegen lagere prijzen tot gevolg”, aldus Martijn Hagens, COO van Nuon en binnen Vattenfall verantwoordelijk voor E-mobility.

Want het beperkte aanbod EV’s en de forse  benodigde financiële investering speelt het bedrijf nog wel parten. Maar de trend is duidelijk ingezet. “De basis om succesvol te kunnen zijn ligt er al grotendeels. Elektrisch rijden is aanzienlijk goedkoper dan fossiel en we bouwen mee aan een betrouwbare laadinfrastructuur in Europa. Maar om ons wagenpark volledig over te kunnen schakelen zijn beschikbaarheid van verschillende autotypes en keuzevrijheid ontzettend belangrijk”, aldus Hagens.

Vanaf januari 2017 zullen Nuon en Vattenfall in een periode van vijf jaar geleidelijk hun wagenpark vervangen. Het betreft 1.700 voertuigen in Zweden, 1.100 in Duitsland en 750 in Nederland, variërend van personenwagens tot serviceauto’s en onderhoudsbusjes.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Nuon, Vattenfall