Social Charging bij Enexis Groep

maandag 20 februari, 2017

Enexis Groep start een pilot waarbij de app van Social Charging elektrische rijders helpt om laadpalen zo efficiënt mogelijk te delen. Op die manier moeten investeringen in extra laadpalen voorkomen worden.

enexis_socialchargingSinds vandaag is de app beschikbaar voor alle  medewerkers van Enexis Groep met een elektrische of plugin hybride auto. Het vernieuwde leasebeleid van Enexis Groep stimuleert elektrisch vervoer. Het aantal elektrisch rijders groeit daarom gestaag. Hierdoor raken laadpalen snel bezet en ontstaat er meer behoefte om gedurende de dag te wisselen van laadplek.

De gebruiker kan nu via de app van Social Charging contact opnemen met de persoon wiens auto aan de laadpaal verbonden is en kan middels chat-berichten afstemmen wanneer er gewisseld kan worden. Social Charging is al sinds mei 2016 gratis beschikbaar voor publieke laadpunten.

De pilot is tot stand gekomen door de samenwerking tussen Social Charging en Enpuls, een nieuw onderdeel van de Enexis Groep dat elektrisch rijden in Nederland moet stimuleren. “De eigen ervaringen met de app wordt uiteindelijk gedeeld met de markt”, aldus Willem Alting Siberg, thema-eigenaar Duurzame Mobiliteit bij Enpuls.

 

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Enexis, Enpuls, Social Charging