Parkeerapp in dashboards van Ford

dinsdag 28 februari, 2017

ParkU heeft een smartphone-app gecreëerd die via de voertuigconsole van Ford parkeerplaatsen zoekt. Bestuurders kunnen via spraakbesturing of touchscreen een ParkU-parkeerplaats vinden en boeken.

Het van oorsprong Duitse ParkU brengt vraag en aanbod van parkeerplaatsen samen in een digitale marktplaats. Ook bedrijven en particulieren kunnen hier hun ongebruikte parkeerplaatsen aanbieden. ParkU claimt meer dan 6 miljoen parkeerplekken te hebben in 30 landen.

In Nederland is het bedrijf eind 2015 begonnen. In eerste instantie in Amsterdam en later ook Utrecht. De integratie in het dashboard van Ford komt dankzij het nieuwe open source-platform ‘Smart Device Link‘ (SDL) voor ‘connected cars’, waar niet alleen Ford aan heeft gewekt maar ook onder andere Toyota, Mazda en Subaru. Dit consortium ijvert voor een branche-uniforme standaard voor de integratie van smartphone-apps in voertuigen.

De ParkU-app in het dashboard moet wel verbinding maken met de smartphone. Feitelijk dient het beeldscherm op het dashboard als extra scherm voor de app. Het systeem leidt de bestuurder via het eigen navigatiesysteem naar de parkeerplek.

Ford wil de ParkU-app samen met andere diensten als upgrade aanbieden tijdens de aankoop van auto’s.

Categorie: Parkeren
Labels: Ford, Mazda, ParkU, Toyota