car2go meldt doorbraak elektrisch rijden

dinsdag 7 maart, 2017

Het gebruik van het elektrische autodeelconcept car2go is het afgelopen jaar verdubbeld in Amsterdam, Stuttgart en Madrid, de steden waar car2go een volledige elektrische vloot aanbiedt. Vooral met dank aan de strenge luchtkwaliteitsregels in deze steden.

In Amsterdam worden de 340 elektrische smarts in totaal zo’n 1600 keer per dag gebruikt. In de drie steden, met in totaal 13.000 elektrische smart fortwo’s, worden de auto’s gemiddeld 10.000 keer per dag gebruikt.

De aanwas van nieuwe leden en gebruik van de auto’s steeg vorig jaar fors onder andere door maatregelen van de grote steden ter beteugeling van de uitstoot. In december 2016 legde Madrid bijvoorbeeld haar bewoners een rijverbod op in verband met te grote luchtverontreiniging van de binnenstad. De elektrische auto’s van car2go bleven wél toegestaan. Het ledenaantal en gebruik groeide die dag drastisch.

Doorbraak

In Stuttgart gebeurde hetzelfde. Als de weersomstandigheden verontreiniging veroorzaken, verplicht de stad haar bewoners om gebruik te maken van alternatieve vormen van vervoer. Tijdens deze zogeheten alarmerende fijnstofperioden kunnen car2go’s zelfs worden gehuurd tegen een gereduceerde minuutprijs waardoor car2go ook hier ziet dat het ledenaantal en gebruik op die dagen flink toeneemt.

Maar ook Amsterdam noemt Margaretha Gerrits, Location Manager car2go Nederland, een inspirerend voorbeeld. Vooral omdat met 2.600 laadpunten de elektrische infrastructuur goed is. “Daarnaast staan Nederlanders open voor innovatie, waardoor car2go hier snel is geadopteerd.”

car2go gelooft in het principe ‘learning by driving’. Zo willen zij een essentiële rol spelen in de doorbraak van elektrisch rijden onder consumenten om zo de luchtverontreiniging in steden te verminderen, zo ook in Amsterdam.

Begin dit jaar maakte car2go bekend wereldwijd 2,2 miljoen gebruikers te hebben. Berlijn blijft met 175.000 deelnemers de grootste car2go-stad.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Car2Go, Deelauto