Bestelauto Expo 2017: verkoopbeurs voor totale bestelautosegment

donderdag 23 maart, 2017

De bestelauto krijgt een eigen event in Nederland. Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten de eerste editie van Bestelauto Expo plaats. Volgens de organisatie een logisch vervolg op de explosieve groei in het aantal verkochte bestelauto’s.

Het event bundelt alle producten en informatie voor ZZP-ers, MKB-ers, fleetowners en automotive-managers. De beurs biedt een ‘all in one’ concept, zegt organisator Patrick van Tilburg van EXPOmotion. “Bezoekers kunnen op één dag kennismaken met alle aspecten van hun bedrijfswagen. Van aanschaf van de wagen zelf, tot inruil, inrichting en inbouw, belettering, lease en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen.”

Met het aantrekken van de economie zit de verkoop van bestelwagens sterk in de lift. In 2016 zijn er meer dan 70.000 stuks verkocht. Met name ZZP-ers en fleetowners kopen momenteel meer nieuwe bestelauto’s. “Met hun vraag ontstaat een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal. Om daaraan tegemoet te komen, organiseren we Bestelauto Expo 2017 en kunnen alle geïnteresseerden informatie aanvragen via www.bestelauto-expo.nl”, aldus Van Tilburg.

Nieuwe ontwikkelingen

Dat laatste onderschrijft Henk-Jan Kienhuis, directeur van Transscope Voertuigsystemen. “De verkoop in aantallen van bestelwagens stijgt. Wij zien bij de ‘gevestigde orde’ in het bedrijfsleven nog wel wat terughoudendheid. Met een evenement als Bestelauto Expo 2017 geven wij als leverancier samen met collega’s een inkijk in de veelzijdige mogelijkheden in het segment tot 3500kg. Dit inzicht is nu van groot belang om bij te blijven.”

Om die reden denkt directeur Frans van Diepeningen van bedrijfswagenrichter Bott Nederland dat Bestelauto Expo een belangrijke rol heeft naast de al bestaande beurzen. “Wij gaan naar de Bestelauto Expo 2017 en naar de MobiliteitsRAI. Als RAI-lid ga je natuurlijk naar de ‘eigen beurs’. Echter, ons bedrijf is ook blij met de Bestelauto Expo 2017. Het concept van dit nieuwe evenement is goed. Om in een compacte opzet kennis te maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen in bedrijfsautoland, daar is zeker publiek voor. Wij verwachten dat beide beurzen succesvol zijn en elkaar aanvullen.”

Verkoopbeurs

Op de beursvloer vinden bezoekers informatie over het brede aanbod van bestelauto’s en aanverwante producten en diensten. Uniek is dat de Bestelauto Expo 2017 weer een verkoopbeurs is. Bezoekers kunnen ter plaatse een bestelauto aanschaffen. De verwachting is dat verschillende importeurs en dealerorganisaties met scherpe beursaanbiedingen komen.

Om de handel op de Bestelauto Expo 2017 te faciliteren, verzorgt een gerenommeerd remarketingbedrijf alle inruil-taxaties op basis van een gegarandeerd bod. Hiermee kunnen alle ondernemers die aan een nieuwe bedrijfswagen toe zijn, direct zaken doen bij alle aanwezige autoverkopers op dit vakevenement. Van Tilburg: “Zo wordt de automotive-standhouder ondersteund in het behalen van de primaire beursdoelstelling: het verkopen van bestelauto’s”.

Workshops en informatie

Maar de aanschaf van een nieuwe bestelauto is pas het sluitstuk in een lang traject. Op Bestelauto Expo laten ondernemers zich ook informeren over alle aspecten van hun bedrijfswagen. Er zijn onder meer toeleveranciers en dienstverleners aanwezig op het gebied van belettering, bedrijfswageninrichting, accessoires, schadeherstel (ROB), lease en assurantiën.

Daarnaast wordt informatie gegeven over nieuwe ontwikkelingen op het terrein van telematica, fleet-managementsystemen, brandstof en energietransities. Ook worden er verschillende workshops gehouden op de beursvloer, waar bezoekers en standhouders informatie krijgen over de laatste stand van techniek en wetgeving.

 

Categorie: Bestelauto's / Logistiek
Labels: Bestelauto Expo, Expomotion