LeasePlan en Uber gaan pan-Europese samenwerking aan

maandag 27 maart, 2017

De huidige samenwerking van LeasePlan met Uber in Nederland, Portugal en Frankrijk zal worden uitgebreid naar een volledige pan-Europese aanpak. Uber-chauffeurs kunnen dan in heel Europa terecht bij LeasePlan voor een leaseauto.

Pierre-Dimitri Gore-Coty van Uber (l) met Tex Gunning CEO van LeasePlan

Vorig jaar november startte LeasePlan in Nederland de samenwerking met Uber waarbij chauffeurs een ‘op maat gesneden’ auto konden leasen. De partijen willen daarmee beginnende ondernemers met weinig startkapitaal de kans bieden om aan de slag te gaan als chauffeur.

LeasePlan ziet markt in de stijgende populariteit van mobiliteit-op-afroep. Het biedt, volgens Tex Gunning CEO van LeasePlan, aanzienlijke groeikansen. Uber is momenteel actief in 100 verschillende Europese steden. Zo’n tienduizend chauffeurs maken wekelijks de nodige ritten, maar voor hen is het soms lastig om een geschikte auto te vinden, zegt Pierre-Dimitri Gore-Coty van Uber.

Nog dit jaar zullen 23 Europese landen waar Uber actief is, gebruik maken van de LeasePlan-dienst. In Portugal, waar de samenwerking begon, rijden enkele honderd Uber-leaseplanwagens rond, aldus het persbericht.

Categorie: Taxidiensten
Labels: LeasePlan, Uber