Friesland Lease krijgt certificaat Duurzaam Autoleasen

vrijdag 7 april, 2017

Friesland Lease treedt toe tot de selecte groep van leasemaatschappijen met een Duurzaam Autoleasen certificaat. Die bedrijven leveren niet alleen ‘duurzame mobiliteit’ maar hebben zelf ook een duurzame bedrijfsvoering.

Jan Baljeu (l), directeur Friesland Lease krijgt van Harry Filon, directeur Duurzaam Repareren, het certificaat uitgereikt

Friesland Lease profileert zich nadrukkelijk als groene leasemaatschappij met producten als groen leasen en elektrisch leasen. Daarnaast biedt het bedrijf al geruime ftijd ietslease aan – het is onder andere de partij achter de Bovag-leasefiets. Al eerder gaf Jan Baljeu, directeur van Friesland Lease, tegenover TrendsinAutoleasing aan te verwachten dat fietslease uiteindelijk groter zou worden dan autolease.

Maar onder het certificaat Duurzaam Autoleasen valt ook dat de eigen bedrijfsvoering duurzaam moet zijn. Ook zorgen ze voor duurzame inzetbaarheid van de medewerkers en zien er op toe dat bedrijven die werkzaamheden voor hen uitvoeren, zoals autobedrijven, dit duurzaam doen.

Baljeu: ”Met het certificaat krijgen wij de bevestiging dat onze bedrijfsvoering duurzaam en toekomstbestendig is. Maar wij willen ook een voortrekkersrol vervullen bij dit initiatief. Duurzaam Autoleasen legt een hele mooie basis om de duurzame leasemaatschappijen te erkennen en voor de klanten herkenbaar te maken. Maar dit jonge label zal zich de komende jaren verder ontwikkelen, waarbij wij nog meer maatschappelijk relevante onderwerpen aan het eisenpakket zullen toevoegen”.

Zo’n 13 leaselabels hebben momenteel het certficaat. Arval kreeg voor Friesland Lease afgelopen oktober het certificaat.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Duurzaam Autoleasen, Friesland Lease