Toyota Prius plug-in hybrid wint World Green Car Award

dinsdag 18 april, 2017

De gloednieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid is tijdens de New York International Auto Show (NYIAS) uitgeroepen tot World Green Car van 2017. Het is de tweede World Green Car-zege van Toyota op rij. In 2016 ging de waterstofauto Mirai er met de ‘groenste’ medaille vandoor.

De PHEV van Toyota was de favoriet onder 75 internationale autojournalisten uit 23 landen. De auto werd uitgeroepen tot winnaar uit een lijst met twaalf modellen. Voor het bepalen van de winnaar is gekeken naar de uitlaatemissies, het brandstofverbruik en de aandrijftechnologie.

“Voor een autoproducent als Toyota is deze award een bevestiging van onze sterke focus op het ontwikkelen van producten die zowel rijplezier bieden als voldoen aan de mobiliteitswensen van onze klanten over de hele wereld”, zegt Jack Hollis, Group Vice President en General Manager van Toyota Motor Sales in de VS.

Slimme aandrijflijn

De Prius Plug-in Hybrid, in Nederland leverbaar vanaf 37.995 euro als Business Plus uitvoering, kan dankzij een krachtige 8,8 kWh lithium-ion batterij maximaal 50 kilometer volledig elektrisch rijden, tot een snelheid van 135 km/u. De slimme aandrijflijn (90 kW/122 pk) rijdt in druk verkeer zoveel mogelijk elektrisch. Het systeem laadt ook zelf de batterij op door onder meer regeneratief remmen of via het Solar Roof dat optioneel leverbaar is. Dankzij het Solar Roof vloeit zonne-energie in de lithium-ion batterij als de auto geparkeerd is. Tijdens het rijden wordt de zonne-energie gebruikt voor onder andere de airconditioning en de audio, met als gevolg een lager brandstofverbruik. Dankzij het ‘Solar Roof’ kan de gebruiker op jaarbasis tot 1.000 kilometer ‘gratis’ elektrisch rijden, aldus Toyota.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Toyota, Toyota Prius, World Green Car