Ford houdt proef met plug-in hybride bestelauto’s in Londen

woensdag 26 april, 2017

Ford start eind dit jaar met een aantal fleetowners in London een proef met Ford Transit plug-in hybride bestelauto’s (PHEV). Doel: kijken hoe in een lastige werkomgeving voor bedrijfswagens (binnenstad) de CO2 omlaag kan.

Een van de twee PHEV-bestellers voor de Londonse politie

De proef duurt een jaar waarbij er 20 plug-ins worden ingezet. De bestelwagens worden dagelijks ingezet door bedrijven in de stad waarbij er zoveel mogelijk elektrisch wordt gereden. Met een telematicasysteem worden gegevens verzameld over hoe de auto’s presteren op financieel, operationeel en milieugebied. Aan de hand hiervan worden de voordelen van elektrische bestelauto’s gemaximaliseerd, aldus Ford.

Tot de vijf wagenparken behoort ook het politiekorps van met twee PHEV-bestelauto’s: één voertuig met politie-bestickering voor tweedelijnshulp bij verkeersongevallen en één onopvallend voertuig als ondersteunende eenheid voor de technische recherche. Daarnaast gaat Transport for London drie van de bestelauto’s gebruiken voor vrachtvervoer.

Volgens Ford verschilt het gebruik van elektrische bedrijfswagens sterk per sector. De proef moet dan inzichten bieden in de manier waarop bedrijfswagens in steden in verschillende branches worden gebruikt. In 2019 moeten de plug-in hybride bestelwagens op de markt komen.

 

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Ford