Wie wordt de beste leasewerkgever van het jaar?

woensdag 10 mei, 2017

Jobmotive organiseert samen met Tevreden.nl het onderzoek naar beste automotive werkgever van 2017, waaronder de categorie leasemaatschappijen. Want tevreden werknemers bieden een betere dienstverlening en dat levert uiteindelijk meer tevreden klanten op. Friesland Lease is een van de deelnemers.

Het leasebedrijf uit Drachten, de laatste tijd vooral in het nieuws omdat het als een van de enige leasemaatschappijen de leasefiets op de kaart wist te zetten, was een van de eersten die klantreviews openbaar maakten. Maar het bedrijf doet nu ook onderzoek naar de eigen medewerkerstevredenheid, eveneens in samenwerking met Tevreden.nl. Volgens directeur Jan Baljeu van Friesland Lease is transparantie in de branche hard nodig. En die moet van binnenuit komen. “Helemaal we nu ook veel private leaseklanten binnenkrijgen, wat een heel andere markt is, moet je goed kunnen aansluiten bij de veranderende klantwens. Onze medewerkers zijn daarin het belangrijkste kapitaal. Het is de motor van ons bedrijf en dat heeft permanent onderhoud nodig.”

Jaarlijks vindt er in het kader van het onderzoek een check plaats, weet Peter Storm, manager Leasefiets bij Friesland Lease. Hij heeft onder andere net een vitaliteitscheck achter de rug. Fysiek waren er best wel wat verbeterpuntjes, aldus Storm. “Dan krijg je vervolgens een programma voorgeschoteld om hieraan te werken. Waarbij er ook de nodige ondersteuning wordt gegeven.”

Geen dikke rapporten

Het onderzoek levert geen dikke rapporten op maar gerichte actie- en verbeterpunten, benadrukt men bij Tevreden.nl. Op die manier weet een bedrijf waar de knelpunten zitten en wat er aan kan worden gedaan om de kwaliteit verder te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat 11 procent van de medewerkers wegens gebrek aan doorgroeimogelijkheden het bedrijf verlaat, 30 procent wil zich graag verder specialiseren of verder ontwikkelen en eveneens 30 procent van de medewerkers klaagt over teveel werkdruk.

Het onderzoek naar de Beste Automotive Werkgever van 2017 staat open voor alle bedrijven, waarbij een minimale respons van 10 unieke reacties geldt. De rankschikking vindt plaats op basis van de behaalde resultaten per vestiging over een aantal vooraf vastgestelde factoren. Per categorie en segment wordt een Award uitgereikt. De winnaars worden in november bekend gemaakt tijdens een evenement van het vakblad Automotive.

Meld u hier aan voor het onderzoek! Of ga naar de website voor meer informatie

Categorie: Klanttevredenheid
Labels: Autoleasetevreden.nl, Tevreden.nl