Elektrisch rijden en de gevolgen voor de branche

woensdag 10 mei, 2017

De transitie naar elektrisch vervoer is voorbij de hype. De branche staat enorme veranderingen te wachten. Welke, dat belicht Automotive Insiders tijdens de bijeenkomst op 20 juni.

Zo zal Max Erich, sectoreconoom bij ING, de impact schetsen van elektrificatie op de maakindustrie. Tal van Nederlandse toeleveranciers bedienen de automotive OEM’s. Wat staat deze onmisbare schakels in de productieketen te wachten? Hans Groenhuijsen, directeur-eigenaar van bureau Advies in Automotive en Mobiliteit, plaatst de recente ontwikkelingen in breed perspectief. Carsharing, smart mobility, connectiviteit– stuk voor stuk zijn ze (in)direct te linken aan elektrisch rijden. Groenhuijsen schetst de raakvlakken en de dwarsverbanden.

Simon Smit is zero emission manager bij Renault Nederland, importeur van volledig elektrische auto’s. Welke uitdagingen brengt dat voor een importeurorganisatie met zich mee? En welke impact hebben EV’s op het distributienetwerk? Simon Smit praat u bij. Tenslotte zal Anton Cornelissen, directeur van trainingsbureau Mens & Techniek, de effecten schetsen van elektrische en hybride auto’s op de monteur en zijn werkplaats. Aandrijfsystemen met hoge voltages vereisen strakke protocollen en sterke discipline. Hoe borg je nieuwe procedures, zonder dat je personeel inboet aan werkplezier?

Meld u hier aan voor de bijeenkomst ‘elektrisch vervoer in stroomversnelling’ van Automotive Insiders op 20 juni. Klik hier voor details

Categorie: Evenementen
Labels: Automotive Insiders