YOR24 met Stapp.in in zakelijke autodelen

woensdag 17 mei, 2017

Mobiliteitsplatform YOR24 stapt in corporate car sharing. Daarvoor is de samenwerking gezocht met autodeelformule Stapp.in. Want niets logischer om de bezettingsgraad van zakelijke auto’s te vergroten en tegelijkertijd de kosten van mobiliteit te reduceren.

Het platform van YOR24 ondersteunt de processen die bij zakelijk reizen van belang zijn. En nu dus ook, in samenwerking met Stapp.in, voor het delen van auto’s. Alle processen die hierbij komen kijken, zoals het plannen/boeken van de deelauto, het registreren en betalen van het gebruik en de beheerfuncties, worden door het platform ondersteund. Auto’s kunnen digitaal worden gereserveerd en met behulp van de smartphone worden geopend of gesloten.

Volgens Alexander ter Meulen, manager YOR24, onderscheidt het systeem van Stapp.in zich door het volledig gedigitaliseerde aanvraag- en gebruiksproces rondom deelauto’s. “Dat sluit aan bij de visie van YOR24 dat mobiliteit zowel eenvoudig toegankelijk moet zijn als transparant ten aanzien van kosten.”

Ter Meulen zit in zakelijke autodelen ‘een logische manier’ om de bezettingsgraad van zakelijke auto’s te vergroten en tegelijkertijd de kosten van mobiliteit te reduceren. “Maar je stuit in de praktijk op een aantal knelpunten die de nodige tijd vragen en daardoor zelfs verborgen kosten opleveren. Denk hierbij aan het reserveringsproces, de uitgifte en inname van sleutels en het bewaken van de staat van de auto voor wat betreft onderhoud en schades. En… last but not least, hoe zorg je ervoor dat de kosten voor het gebruik op een juiste manier toegerekend worden naar de gebruiker of de kostenplaats van de gebruiker?”

In de nieuwe propositie van YOR24 is zowel het operationele als het financiële proces geborgd, benadrukt Ter Meulen.. Door het gebruik van interfaces met enerzijds deelauto-leveranciers en anderzijds met de administratieve systemen van de organisaties van de gebruikers, verlopen de processen gecontroleerd en automatisch. Dit geldt zowel voor de (financiële) administratie als voor de payrolling.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Yor24