Juurlink (Friesland Campina) Mobiliteitsmanager van het Jaar 2017

dinsdag 23 mei, 2017

Arjen Juurlink is zojuist op het Fleetmanagement event verkozen tot Mobiliteitsmanager van het Jaar 2017. Hij versloeg de overige genomineerden Coen Krol van Accenture en Henk Zoomers van PGGM. De jury was met name onder de indruk van de ‘sociale agenda’ van Juurlink.

De Award is uitgereikt door juryvoorzitter Sandra van Soest. In het juryrapport wordt benadrukt dat mobiliteitsbeleid geen eenmansactie, maar een co-creatie. ‘Teams van HR, facility­management en finance werken met elkaar samen. Binnen deze eredivisieclubs zoeken wij naar de sterspeler die waarde ­toevoegt. Iemand die uit de comfortzone stapt, een persoonlijke stempel zet en daarbij wat heilige huisjes beïnvloedt.’

Arjen Juurlink ontvangt de prijs van juryvoorzitter Sandra van Soest. Links op de achtergrond Coen Krol en Henk Zoomers

Juurlink kwam volgens de jury als beste uit de bus. In een toelichting aan spreekstalmeester Wilfred Genee benadrukte de mobiliteitsmanager dat het nieuwe mobiliteitsbeleid van Friesland Campina naadloos aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie. Afspraken die allemaal zijn omvat in een zogenaamde ‘sociale agenda.’ Er is bovendien meer grip op de kosten, doordat er een beperkt merkenbeleid is ingevoerd (7 merken, de exoten zijn eruit gehaald) en er een strakke toewijzing is van leaseauto’s. Tegelijkertijd betekent mobiliteit nog wel vrijheid bij Friesland Campina, benadrukt Juurlink. “Als je bij ons een auto wilt waarmee je als eerste bij een stoplicht kan wegsprinten, prima. Maar daar word je dan wel op afgerekend. We stimuleren mensen op die manier bewustere en slimmere keuzes te maken ten aanzien van hun mobiliteit.”

De winnaar, genomineerden en de jury. Die laatste bestaat uit Miranda Koning (Ymere), Sandra van Soest (Rabobank), Ronald Postma (Syndesmo), Martin Lans (VNF), John de Gier (Siemens), Daan Bieleveld (DSM), Henk Winckens (Enexis).

Voor ultieme vrijheid moet men echter bij Accenture zijn. Coen Krol heeft een beleid opgetuigd waarbij je om de drie maanden kunt veranderen in keuze. Een leaseauto voor drie maanden en daarna overstappen op een mobiliteitsbudget? Prima. “We willen vooral flexibel zijn voor onze medewerkers. Waarbij CO2-besparing en elektrisch rijden bij ons volop in de aandacht staan.”

Henk Zoomers van PPGM streeft naar een ideaal van een 100 procent mobiliteitsbudget waarbij medewerkers kiezen voor de meest duurzame varianten. Zover is het nog niet, maar de eerste stappen, het naar beneden brengen van CO2-uitstoot en inzicht hebben in de complete mobiliteitsstroom (inclusief vliegreizen) is er wel anno 2017. Vooral die brede scoop van Zoomers werd door de jury geroemd.

Categorie: Evenementen
Labels: Fleetmanagement event, Mobiliteitsmanager van het Jaar