Twee Nederlandse startups naar ALD Startup Challenge

dinsdag 30 mei, 2017

Mobypark en YazamTec zijn de twee Nederlandse startups die zijn geselecteerd voor de eerste internationale ALD Startup Challenge. In totaal hebben 63 startups uit 20 verschillende landen zich aangemeld. De winnaars mogen hun product uitrollen binnen een van de 41 ALD-landen.

Alle 63 deelnemers hebben hun eigen innovatieve product of dienst met het thema ‘Digital Parking’ voorgesteld. Doel van de oplossing moest zijn om automobilisten bij het parkeren in stedelijke gebieden te ondersteunen met digitale tools. De 15 startups die geselecteerd zijn, waaronder Mobypark en YazamTec, krijgen allemaal een lokale mentor aangewezen. Samen storten zij zich op het verder uitwerken van de voorstellen. Winnaars van de ALD Startup Challenge mogen hun product of dienst uitrollen binnen één van de 41 ALD Automotive landen. Hiervoor krijgen zij een budget van €20.000,-.

Smart Parking sensor

Met de app Mobypark kunnen automobilisten een parkeerplek, die behoort tot een persoon of een bedrijf, reserveren en betalen. De app verbindt automobilisten met personen die een parkeerplek beschikbaar hebben. Bij de parkeerplekken van bedrijven en instellingen installeert Mobypark kastjes, waarmee toegang verleend kan worden aan de automobilist.

YazamTec maakt gebruik van sensoren om automobilisten direct naar een beschikbare parkeerplek te navigeren. Het bedrijf levert een volledige oplossing met de YazamTec Smart Parking sensor, die gemakkelijk op parkeerplekken te plaatsen is. Met de app kunnen automobilisten de vrije parkeerplaats selecteren en zich hiernaartoe laten begeleiden.

ALD Automotive heeft afgelopen maart het startschot gegeven voor deze eerste internationale ALD Startup Challenge. Deze wedstrijd organiseert de leasemaatschappij in samenwerking met Agorize, een platform voor open innovatiewedstrijden. Vanaf 29 mei is het aan de jury en alle werknemers van ALD Automotive wereldwijd de taak om te stemmen op hun favoriet. Op 6 juni worden hiervan de resultaten bekend gemaakt. Daarna krijgen finalisten tot 29 juni de tijd om zich voor te bereiden op de ‘grande finale’ op 30 juni in Parijs.

Categorie: Parkeren
Labels: ALD Automotive