Toyota Free Hybrid: hybride voor de prijs van benzine

donderdag 1 juni, 2017

Toyota biedt haar hybridetechniek tot eind van deze maand zonder meerprijs aan op meerdere modellen. Dat betekent dus hybridetechniek voor de prijs van een benzineauto. Om maar aan te geven hoe diepgeworteld hybride zit in het DNA van Toyota en ‘niet slechts wordt gebruikt om te voldoen aan opgelegde CO2-normen’.

De hybride Toyota’s voeren standaard de ANWB en Natuur & Milieu lijsten aan van zuinigste benzineauto’s. De autofabrikant claimt dat, afhankelijk van de route, een nieuwe Toyota Hybrid tot 50 procent van de tijd elektrisch kan rijden. Zonder te stekkeren.

Tijdens deze actiemaand Toyota Free Hybrid kan gekozen worden uit de hybrideversies van de Yaris, Auris, Auris Touring Sports, C-HR en RAV4 . De prijzen zijn dus gelijk aan de lagere prijs van een benzineversie. Het prijsverschil is dus de korting, die kan oplopen tot 2.700 euro. Voor de Prius-familie, altijd een hybride, krijgt de koper 2.000 euro korting.

Inmiddels heeft Toyota alleen al in Nederland 106.000 hybridemodellen verkocht. Wereldwijd staat de teller op ruim 10 miljoen exemplaren. En, zo benadrukt de fabrikant, de techniek wordt niet gebruikt om te voldoen aan opgelegde CO2-normen. “We are hybrid, dat is de boodschap.”

Categorie: Leasetoppers
Labels: Hybride, Toyota